29.01.2016

СООПШТЕНИЕ И ДЕМАНТ Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите изразува загриженост за начинот на известување на одредени медиуми поврзан со работата на ова Јавно обвинителство, како и работата на Специјалната јавна обвинителка и јавните обвинители. Ги демантираме во целост наводите објавени од страна […]

More
15.01.2016

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите ја известува јавноста дека на состанокот на Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева и европаратениците Иво Вајгл, Ричард Ховит и Едуард Кукан разговарано е за повеќе прашања од значење за работата на ова Јавно обвинителство. Притоа, укажано е […]

More