30.03.2016

Денес ова Јавно обвинителство оддржа прес конференција. Во продолжение се изјавите на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева и јавната обвинителка Ленче Ристоска. Катица Јанева Почитувани граѓани Дозволете ми на почетокот на оваа прес конференција да ви ја најавам новоотворената истрага во специјалното јавно обвинителство под името “тврдина”. За акцијата подетално ќе ве извести мојата колешка, […]

More
28.03.2016

Денес во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите се одржа прес конференција. Во продолжение Ви ги пренесуваме изјавите од прес конференцијата. Специјален јавен обвинител Катица Јанева: Дозволете да ви се обратам на денешната прес конференција која ќе ја започнам со цитирање […]

More
24.03.2016

Почитувани, Ова Јавно обвинителство постапувајќи по наредба на Судија на претходна постапка, во текот на вчерашниот ден пристапи кон одземање на предмети – документација од Централниот регистар на Република Македонија. Наредбата е издадена по барање на ова Јавно обвинителство, откако Централниот регистар во рок од 30 дена не постапи по нашето барање и единствено не […]

More
23.03.2016

Почитувани, Со оглед дека во медиумскиот простор се појавија повеќе информации и толкувања на мојата изјавата дадена на прес конференцијата одржана на 22.03.2016 година, а воедно имаше реакции и од страна на повеќе субјекти сакам да појаснам дека мојата изјава беше во насока на укажување на важноста на нашите истраги и улогата на фер и […]

More
21.03.2016

Почитувани, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден во посета на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите беше главната обвинителка во Националниот директорат за антикорупција во Република Романија – Лаура Кодрута Ковеси. На средбата беше разговарано за повеќе теми од интерес на […]

More
15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева денес до Собранието на Република Македонија и Советот на јавните обвинители го достави Извештајот за активностите на Јавното обвинителство за […]

More
04.03.2016

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите ја известува јавноста дека во текот на денешниот ден во посета на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите беше заменик – помошникот државен секретар за […]

More