28.04.2016

ДЕМАНТ Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, најостро ги демантира наводите на одредени медиуми дека ова Јавно обвинителство правело било каков притисок врз сега покојниот Коста Крпач. Ве известуваме дека лицето Коста Крпач доброволно се јави во ова Јавно обвинителство и истиот имаше […]

More
21.04.2016

Денес ова Јавно обвинителство оддржа прес конференција. Во продолжение се изјавите на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева и јавната обвинителка Фатиме Фетаи, а јавната обвинителка Ленче Ристоска одговараше на новинарски прашања. Катица Јанева Почитувани граѓани, најнапред сакам да ви се заблагодарам за поддршката  која секојдневно ја изразувате во однос на нашата работа, што секако ја […]

More
15.04.2016

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, ја известува јавноста дека Апелациониот суд Скопје, ја уважи жалбата на ова Јавно обвинителство, изјавена против решението на Основниот суд Скопје 1 Скопје, со кое е одбиено барањето за достава на копии од списи и електронски докази […]

More
14.04.2016

Катица Јанева: Почитувани граѓани, Како што и најавивме и како што гледате ние сме тука и работиме. Најнапред сакам да Ви се заблагодарам за сета поддршка која ни ја изразувате. Вашата поддршка навистина ни значи, бидејќи нашата мисија е преку законито работење да се заштитат интересите на граѓаните. Цврсто сум убедена и верувам дека правдата […]

More
01.04.2016

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите најостро го осудува објавувањето на материјали од приватни разговори кои изминатите денови се појавија на социјалните мрежи, а со кои се нарушува интегритетот, достоинството и моралот на определени лица. Во оваа насока појаснуваме дека објавувањето на вакви […]

More