15.08.2016

Изјава од специјалниот Јавен обвинител Катица Јанева   „ Во периодот што следи ќе има зголемена фреквенција на лица во ова Јавно Обвинителство. Согласно Законот за кривичната постапка, лицата кои се повикуваат ќе бидат од корист со нивните сознанија за разјаснување на околности по повод сите постапки кои се отворени во овој период. Постапките се […]

More
11.08.2016

Соопштение за јавност 11.08.2016 Побаран предметот поврзан со  случајот „Шпион“             Скопје –Ова Јавно обвинителство денес достави барање до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, за доставување на предметот против лицето З. Б., кој неодамна беше екстрадиран од Република Србија во Република Македонија.                 Имено, се […]

More