Демант на јавно објавени информации

20.12.2016, Скопје – Со оглед дека во повеќе медиуми се појави информација дека ова Јавно обвинителство води предистражна постапка против јавниот обвинител Владимир Милошевски, сакаме да го појасниме следното: До ова Јавно обвинителство доставена е кривична пријава од политичката партија СДСМ против јавниот обвинител  Владимир Милошевски и други непознати лица, за која е оформен предмет во […]

More
Зголемен бројот на барања за незаконски следени телефонски броеви

09.12.2016, Скопје – Секојдневно расте бројот на барања кои граѓаните ги упатуваат до ова Јавно обвинителство, а се однесуваат на незаконски следени телефонски броеви. До денес пристигнати се вкупно 81 барање со кои граѓаните се интересираат дали нивните телефонски броеви биле предмет на незаконско следење на комуникациите. Барањата се однесуваат за вкупно 245 телефонски број. Во оваа […]

More
Судот повторно одби да издаде наредбa за пребарување на компјутерските системи кај телекомуникацискиот оператор

02.12.2016, Скопје – Кривичниот совет при Основниот суд Скопје 1 Скопје составен од судиите Владимир Панчевски како претседател на советот и судиите Дијана Груевска Илиевска и Љубинка Башевска, како членови на советот и по втор пат одби да издаде наредба за пребарување на компјутерските системи кај телекомуникацискиот оператор, потврдувајќи ја несогласноста која ја изразил судијата […]

More