Продолжува отежнатата соработка со Основниот суд Скопје 1 Скопје

31.01.2017, Скопје – И понатаму продолжува отежнатата соработка со Основниот суд Скопје 1 Скопје. Имено, на 20.01.2017 година на дежурниот судија при Одделението за организиран криминал и корупција во Основниот суд Скопје 1 Скопје се поднесени неколку барања за издавање наредби за претреси. Барањата се однесуваа на различни предистражни и истражни постапки кои ги спроведува ова […]

More
Отворени две нови истражни постапки под работен наслов „Тарифа“ и „Тенк“

24.01.2017, Скопје – Денес oва Јавно обвинителство, постапувајќи во предмети оформени по службена должност по повод јавно објавени разговори, отвори две нови истражни постапки под работен наслов „Тарифа“ и „Тенк“.   Со наредбата за спроведување на истражната постапка во случајот „Тарифа“ опфатени се седум лица поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело Злоупотреба […]

More
Повлечено обвинението во предметот „Пуч“

18.01.2017, Скопје – Ова Јавно обвинителство со поднесок што во текот на денешниот ден ќе биде доставен до Основниот суд Скопје 1 Скопје, се откажа од обвинителниот акт за предметот познат во јавноста како „Пуч“ од причина што фактичката состојба прикажана во обвинителниот акт е во спротивност со доказите со кои ова Јавно обвинителство располага […]

More