КАТИЦА ЈАНЕВА НАЈДОБАР ГЛАВЕН ОБВИНИТЕЛ НА БАЛКАНОТ, СЈО НАЈДОБРО ОБВИНИТЕЛСТВО ВО ОВОЈ РЕГИОН

Мeѓународниот институт за блискоисточни и балкански студии (IFIMES) на Главниот обвинител на Специјалното јавно обвинителство на Република Македонија, Катица Јанева ѝ го додели високото признание „Најдобар главен обвинител на Балканот“, воедно, на Специјалното јавно обвинителство на Република Македонија (СЈО) му го додели високото признание „Најдобро обвинителство на Балканот“. Признанијата на Јанева ѝ се врачени на свеченост одржана на 27 ноември 2017 година во Блед, Словенија. Целата информација можете да ја преземете тука.