A STATEMENT BY PUBLIC PROSECUTOR KATICA JANEVA AND INFORMATION ON THE NEW INVESTIGATIONS

  A STATEMENT BY PUBLIC PROSECUTOR KATICA JANEVA AND INFORMATION ON THE NEW INVESTIGATIONS Respected representatives of the media, respected citizens, Allow me to take this opportunity to inform you that, as I have mentioned in the last press conference held at the end of June, the Public Prosecutor’s Office for Prosecuting Criminal Offences Related […]

More
НАЈАВА ЗА ПРЕС – КОНФЕРЕНЦИЈА

Денеска, со почеток во 13 часот, во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, ќе се одржи прес – конференција.

More
ВОВЕДЕН ГОВОР ЗА ПРЕДМЕТОТ „ТРАНСПОРТЕР“

Почитуван Суде, Добро организирано образование на нашите деца треба да биде врвен приоритет затоа што тие се нашата, и иднината на општеството. За квалитетно образование, ќе се согласиме, треба да се издвојат доволно средства. Но, кога организацијата на образовниот процес некој ќе се дрзне да ја искористи за да извлече противправна имотна корист, тогаш говориме […]

More
ОДОБРЕН ОБВИНИТЕЛНИОТ АКТ „ТИТАНИК 3“

Ја известуваме јавноста дека е одобрен обвинителниот акт за предметот познат под името „Титаник 3“. Обвинителниот акт што е поднесен од страна на ова Јавно обвинителство на 29 јуни 2017 година, е одобрен на 11 декември годинава, од страна на Советот за оценка на обвинителен акт при Основниот суд Скопје 1 Скопје.

More
ИНФОРМАЦИЈА ЗА РАСПОРЕДОТ НА СУДЕЊАТА

Со оглед на тоа што за наредниот период се закажани повеќе судски рочишта за предмети кои ги застапува ова Јавно обвинителство, потсетуваме дека на нашата веб – страница е објавен распоред на судењата, со цел јавноста да може да биде во тек. Распоредот на судењата се наоѓа на нашата веб страница во делот „Односи со […]

More
ПРИФАТЕНО БАРАЊЕТО ЗА ЗАШТИТА НА ЗАКОНИТОСТА НА ОВА ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ВО СЛУЧАЈОТ НА ЕДМОНД ТЕМЕЛКО

Врховниот суд на Република Македонија на 6 ноември годинава донесе пресуда со која го уважи Барањето за заштита на законитоста поднесено од ова Јавно обвинителство, а со која пресуда е утврдено дека со решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје I Скопје, во однос на лишувањето од […]

More